[:nl]Barbaresco Riserva “Ciabot” 2013 DOCG[:]
[:nl]De Pelissero familie maken al wijn sinds 1921. Nadat de grootvader overleed in 2007 heeft Ornella, de dochter, het roer overgenomen en maken ze nu wijn van zeer hoog niveau. Geen bulk maar kwaliteit. Ze hebben hun eigen wijngaarden en zeggen dan ook met trots dat grote wijnen ontstaan in de wijngaard. “Wine Passion in Neive”.
Ornella en haar familie heb ik in Verona ontmoet in 2017 op de Vinitaly beurs. Zeer gedreven en professionele wijnmakers, die met al hun ziel en zaligheid prachtige, en ook zeer mooi gemaakte wijnen maken. Bovendien verrassende wijnen met inheemse druivensoorten, zoals deze Barbaresco “Riserva Ciabot” uit 2013.
Nebbiolo is de druivensoort voor de grote wijnen uit de Piemonte, en dus ook voor deze topwijn.
De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De wijn rijpt voor 3 jaar in 100% nieuwe Franse eikenhouten vaten (25-30hl) . Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 12 maanden op fles voordat het op de markt komt.
Het is een zwaargewicht, dwz dat men er stevige gerechten tegenover dient te serveren. Uitermate geschikt bij wild, roodvlees gerechten, stevige stoofschotels, Osso Buco, maar zeker ook met pittige rijpe kazen of gewoon met goeie vrienden na een maaltijd.
Een prachtige wijn die nu al goed te drinken is, maar gemakkelijk bewaard kan worden tot 2035, mits goed weggelegd.[:]
[:nl]Barbaresco DOCG 2009[:]
[:nl]Het wijnhuis The Vinum heb ik ontdekt op de Vinitaly beurs in Verona in 2017. Roberto Dragani en zijn colega’s stonden in de Bio hal en het etiket trok mijn aandacht. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam en uiteraard waren hun wijnen ook van uitmuntende kwaliteit.
Deze Barbaresco Bio is met de meest zorgvuldige arbeid en passie tot stand gekomen zonder ook maar enige bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De allerbeste druiven van elke wijnstok zijn hiervoor met de hand geplukt en na een vergisting van ongeveer 15 dagen is de wijn enkele malen geklaard zonder te filteren.
Daarna heeft de wijn een rijping gehad van maar liefst 36 maanden in nieuw en gebruikt Franse eikenhouten vaten van 30hl om zodoende de ongekende zachtheid van de wijn te krijgen. Vervolgens heeft het nog eens 12 maanden gerijpt op fles.
de geur is overweldigend; rijp zwart fruit zoals pruimen en kersen, specerijen van zoethout en koffie. De smaak is vol, met overrijp fruit, een lange complexe finale en zijde-zachte tannines.
Een topwijn zoals men nog zelden tegenkomt. Heerlijk met allerlei wildschotels, goed stuk vlees of rijpe pittige kazen, maar ook fantastisch na het eten bij de openhaard of houtkachel met je beste vrienden!
[:]
[:nl]Barbaresco “Bricco San Giuliano DOCG 2014[:]
[:nl]De Pelissero familie maken al wijn sinds 1921. Nadat de grootvader overleed in 2007 heeft Ornella, de dochter, het roer overgenomen en maken ze nu wijn van zeer hoog niveau. Geen bulk maar kwaliteit. Ze hebben hun eigen wijngaarden en zeggen dan ook met trots dat grote wijnen ontstaan in de wijngaard. “Wine Passion in Neive”.
Ornella en haar familie heb ik in Verona ontmoet in 2017 op de Vinitaly beurs. Zeer gedreven en professionele wijnmakers, die met al hun ziel en zaligheid prachtige, en ook zeer mooi gemaakte wijnen maken. Bovendien verrassende wijnen met inheemse druivensoorten, zoals deze Barbaresco “Bricco San Giuliano” uit 2014.
Nebbiolo is de druivensoort voor de grote wijnen uit de Piemonte, en dus ook voor deze grote wijn.
De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De wijn rijpt voor 2 jaar in 90% kleine Franse eikenhouten vaten (25-30hl) en 10% in NIEUWE Franse barriques. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op fles voordat het op de markt komt.
Het is een zwaargewicht, dwz dat men er stevige gerechten tegenover dient te serveren. Uitermate geschikt bij wild, roodvlees gerechten, stevige stoofschotels, Osso Buco, pittige rijpe kazen.
Een prachtige wijn die in 2020 perfect op dronk is en gemakkelijk bewaard kan worden tot 2028, mits goed weggelegd.
[:]
[:nl]Langhe Nebbiolo “Pasqualin” DOC[:]
[:nl]De Pelissero familie maken al wijn sinds 1921. Nadat de grootvader overleed in 2007 heeft Ornella, de dochter, het roer overgenomen en maken ze nu wijn van zeer hoog niveau. Geen bulk maar kwaliteit. Ze hebben hun eigen wijngaarden en zeggen dan ook met trots dat grote wijnen ontstaan in de wijngaard. “Wine Passion in Neive”.
Ornella en haar familie heb ik in Verona ontmoet in 2017 op de Vinitaly beurs. Zeer gedreven en professionele wijnmakers, die met al hun ziel en zaligheid prachtige, en ook zeer mooi gemaakte wijnen maken. Bovendien verrassende wijnen met inheemse druivensoorten, zoals deze Langhe Nebbiolo.
Nebbiolo is de druivensoort voor de grote wijnen uit de Piemonte, zoals Barolo en Barbaresco. De Langhe Nebbiolo is toegankelijker en heeft over het algemeen wat minder tannines dan zijn grotere broers.
Deze “Pasqualin” heeft een houtrijping gehad van 1 jaar in gebruikte Franse eikenhouten vaten.
De wijnstokken zijn tussen de 15-20 jaar oud en liggen op 400 meter hoogte.
De Langhe Nebbiolo is een hele mooie, hoogstaand kwalitatieve wijn met een zeer fruitige smaak en geur. Een wijn geschikt voor zeer veel verschillende gerechten.[:]
[:nl]Langhe Freisa “La Ferma” DOC[:]
[:nl]De Pelissero familie maken al wijn sinds 1921. Nadat de grootvader overleed in 2007 heeft Ornella, de dochter, het roer overgenomen en maken ze nu wijn van zeer hoog niveau. Geen bulk maar kwaliteit. Ze hebben hun eigen wijngaarden en zeggen dan ook met trots dat grote wijnen ontstaan in de wijngaard. “Wine Passion in Neive”.
Ornella en haar familie heb ik in Verona ontmoet in 2017 op de Vinitaly beurs. Zeer gedreven en professionele wijnmakers, die met al hun ziel en zaligheid prachtige, en ook zeer mooi gemaakte wijnen maakt. Bovendien verrassende wijnen met inheemse druivensoorten, zoals deze Langhe Freisa.
De Freisa is een typische druivensoort uit de Piemonte, maar met een geheel eigen geur en smaakbeleving. Zacht van smaak, met in de mond heel veel rood fruit en wat kruidigheid. De afdronk is zeer aangenaam en soepele tannines.
De wijnstokken zijn tussen de 15-20 jaar oud en liggen op 400 meter hoogte. De wijn wordt 1 jaar gerijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten.
Kortom, een zeer verrassende, fraai gemaakte, maar bovenal een hele mooie rode wijn![:]
[:nl]Amarone della Valpolicella Classico 2010 DOCG[:]
[:nl]Azienda Clementi is weer zo’n klein wijnhuis waar ik zo van kan genieten. Alles wordt zelf gedaan en de hele familie werkt mee in het bedrijf.
Ik heb dit wijnhuis aanbevolen gekregen door een vriend van me. Hij was in die streek op vakantie en heeft bij Clementi een rondleiding gekregen en uiteraard de wijnen geproefd. Hij was zo enthousiast over hun wijnen dat hij mij inlichtte en zei dat het echt geweldige wijnen zijn. Ik heb een afspraak met ze gemaakt om ze op de Vinitaly van 2017 te ontmoeten en hun wijnen te proeven. Nu heb ik hun wijnen in huis en ben daar heel blij mee!
Voor de Amarone worden de allerbeste druiven in september met de hand geoogst, om daarna te laten drogen in kleine houten kratten voor ca. 5 maanden. Dit om het percentage aromagehalte en alcohol te verhogen. Na de vergisting van ongeveer 2 weken wordt de Amarone 4x geklaard zonder te filteren.
Daarna gaat de wijn in 30hl Franse eikenhouten vaten voor op z’n minst 3 jaar! om te rijpen. Het bottelen gebeurt pas na 4/5 jaar.
Het heeft een intens dieprode kleur met geuren van rijp zwart- en rood fruit zoals kersenjam en pruimen, kruiden van kaneel en nootmuskaat.
De Amarone wordt ook wel beschouwd als een “meditatie”wijn. Een absolute topwijn van Italië!![:]
[:nl]Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC[:]
[:nl]Azienda Clementi is weer zo’n klein wijnhuis waar ik zo van kan genieten. Alles wordt zelf gedaan en de hele familie werkt mee in het bedrijf.
Ik heb dit wijnhuis aanbevolen gekregen door een vriend van me. Hij was in die streek op vakantie en heeft bij Clementi een rondleiding gekregen en uiteraard de wijnen geproefd. Hij was zo enthousiast over hun wijnen dat hij mij inlichtte en zei dat het echt geweldige wijnen zijn. Ik heb een afspraak met ze gemaakt om ze op de Vinitaly van 2017 te ontmoeten en hun wijnen te proeven. Nu heb ik hun wijnen in huis en ben daar heel blij mee!
De droesem en de ongeperste schillen van de druiven van de geperste Amarone-wijn worden gebruikt voor het maken van de Ripasso. Dankzij het suikergehalte in de droesem van de Amarone, ondergaat de Classico Superiore een tweede vergisting. Dit proces gebeurt meestal in de lente. Daardoor is de Ripasso ook meestal hoger in het alcoholghalte dan de Classico Superiore.
Daarna wordt de wijn gedurende 15 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.
De wijn is heel vol en fruitig van smaak en met een zachte lange afdronk.
[:]
[:nl]Valpolicella Classico Superiore DOC[:]
[:nl]Azienda Clementi is weer zo’n klein wijnhuis waar ik zo van kan genieten. Alles wordt zelf gedaan en de hele familie werkt mee in het bedrijf.
Ik heb dit wijnhuis aanbevolen gekregen door een vriend van me. Hij was in die streek op vakantie en heeft bij Clementi een rondleiding gekregen en uiteraard de wijnen geproefd. Hij was zo enthousiast over hun wijnen dat hij mij inlichtte en zei dat het echt geweldige wijnen zijn. Ik heb een afspraak met ze gemaakt om ze op de Vinitaly van 2017 te ontmoeten en hun wijnen te proeven. Nu heb ik hun wijnen in huis en ben daar heel blij mee!
De wijn wordt na vergisting 4 maal gedecanteerd om daarna in 30hl Franse eikenhouten vaten te rijpen om zodoende zijn zachtheid te verkrijgen. Het is een zeer toegankelijke wijn, zuivere smaak en een mooie afdronk. Te combineren met allerlei gerechten.
[:]
[:nl]Frappato Bio[:]
[:nl]Gurrieri is een klein familiebedrijf en bevind zich in het zuid-oosten van Sicilië. Ze maken uitsluitend biologische wijnen en zijn ook gecertificeerd.
Dit mooie wijnhuis heb ik op de Vinitaly beurs in Verona ontmoet in 2017. Zij stonden in de Bio hal en was gelijk gecharmeerd van hun werkwijze en hun bijzondere wijnen.
Frappato is een typische Siciliaanse druivensoort, wat lichter van kleur dan de Nero d’Avola, maar wel uitermate fris met tonen van zwarte bessen, bramen en frambozen. De wijn heeft 6 maanden gerijpt in roestvrij stalen vaten en daarna nog eens 3 maanden op fles.
Het is een zeer evenwichtige, frisse, zachte en uitgebalanceerde rode wijn.[:]
[:nl]Nero d’Avola Bio[:]
[:nl]Gurrieri is een klein familiebedrijf en bevind zich in het zuid-oosten van Sicilië. Ze maken uitsluitend biologische wijnen en zijn ook gecertificeerd.
Dit mooie wijnhuis heb ik op de Vinitaly beurs in Verona ontmoet in 2017. Zij stonden in de Bio hal en was gelijk gecharmeerd van hun werkwijze en hun bijzondere wijnen.
Nero d’Avola, op Sicilië ook wel “Calabrese” genoemd, is al een zeer oud verbouwde Siciliaanse druivensoort. De druiven worden met de hand geplukt in de maand oktober. Na vergisting wordt de wijn 6 maanden gerijpt in roestvrij stalen vaten, om vervolgens nog eens 12 maanden te rijpen op fles vooraleer het verkocht mag worden.
De wijn heeft een dieprode kersenachtige kleur en vol van smaak met goede tannines, veel fruit en heel mooi in balans.[:]
[:nl]Chio, Cannonau di Sardegna DOC Riserva[:]
[:nl]Chio verleent zijn naam aan het Griekse eiland Chios, waar de zoon van Bacchus, Oenopion, is geboren.
De druivensoort Cannonau is de meest bekende druif van het eiland, en bestaat al sinds de 14e eeuw voor Christus. De druiven worden rijp in de laatste twee weken van september.
De wijn heeft na de vergisting van 2 weken in stalen vaten een houtrijping ondergaan van 3 maanden in Franse eikenhouten vaten, gevolgd door 3 maanden in grote 500 l kastanjehouten vaten. Daarna gaat de wijn nog eens 10 maanden in roestvrijstalen vaten en tenslotte nog 2 maanden in de fles vooraleer het op de markt komt.
Hierdoor heeft deze wijn een fluweelzachte smaak met mooie afgeroomde tannines en een zeer lange en fraaie afdronk.
De Chio kan men nog gerust, mits goed bewaard, tot wel 10 jaar na datum wegleggen.[:]
[:nl]Tiernu, Campidano di Terralba DOC, [:]
[:nl]Tiernu, wat in het Sardijns “smooth” betekent, zoiets als zacht en soepel, is gemaakt van de druif Bovale. Deze druivensoort gedijt het beste in zonnige plaatsen en is pas rijp om te plukken tussen de 3e week van september en de 1e week van oktober.
Het heeft een heldere, robijnrode kleur en in de neus tref je rijp roodfruit zoals kersen, aardbeien en frambozen, gevolgd door Mediterraanse kruiden en gedroogd fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en is heel mooi in balans tussen zuur en frisheid.
Deze wijn wordt 3 maanden gerijpt in grote kastanjehouten vaten, om vervolgens nog eens 8 maanden te rijpen in roestvrij stalen vaten.
Een zeer aangename zachte volle wijn en uitermate geschikt voor heel veel gerechten. Een allemans vriend![:]
San Bernardino, Monica di Sardegna
Gemaakt van de druivensoort Monica (85%), aangevuld met 15% Bovale, twee typische Sardijnse druivensoorten.
De kleur is helder robijnrood en in de geur o.a. wat rijpe bramen en viooltjes.
In de mond een goed gestructureerde wijn, mede door de aanwezigheid van de Bovale-druif.
Kenmerkend is de mooie balans tussen frisheid, de zachte tannines en de afdronk.
Matinone, Primitivo IGT, Basilicata
Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Ik was zéér onder de indruk van deze Primitivo, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.
De druivensoort Primitivo (betekent: vroege oogst) van Crocco groeit op de heuvels van materane op 300 meter boven zeeniveau.
De wijn wordt de eerste week van september geoogst, waarnaar de naam Primitivo afgeleid is.
(primi = eerste en uve = oogst)
Het heeft een rijping in eikenhouten vaten van 8 maanden, om zodoende de zachtheid en intensiteit in geur en smaak te bewerkstelligen.
De kleur is vol robijnrood, intens van geur, fruitig, rijpe bosvruchten en specerijen.
Kortom een stevige, warme, doch geen zware wijn, vol rood fruit en zachte kruiden en een zeer fraaie lange afdronk zijn typerend voor deze prachtige, uniek in zijn soort uit Basilicata, fraaie Primitivo.
Sulco, Aglianico IGT, Basilicata
Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Ik was ook zéér onder de indruk van deze Aglianico, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.
De druivensoort Aglianico van Crocco groeit op de heuvels van materane op 300 meter boven zeeniveau.
Het heeft een rijping in eikenhouten vaten van 12 maanden, waardoor de stevige tannines, die normaal bij een Aglianico te verwachten zijn, veranderen in een zeer zachte doch volle en nog steeds stevige warme wijn.
De kleur is vol robijnrood met wat granaattonen, intens van geur, zwoel, rijp zwartfruit, kruiden en specerijen.
De smaak is intens, complex, fruitig en wat vanille-achtig.
Kortom een stevige, warme, doch geen hele zware wijn, vol zwart fruit en zachte kruiden en een zeer fraaie lange afdronk.
Cordelio Curtefranca DOC, Castello Bonomi Franciacorta
Castello Bonomi is het enige Château in het franciacorta-gebied. Bonomi ligt in het plaatsje Coccaglio, op 275 meter boven zeespiegel, op de helligen van Monte Orfano. Het domein strekt zich uit over 24 Ha, omgeven door bossen en een oud park.
Een omgeving van dorpjes en oude paleizen die rijk zijn aan geschiedenis en al hun bijbehorende charmes.
Het doet ons genoegen u te kunnen meedelen dat de Cordelio bij de top 10 van de beste wijnen in zijn prijsklasse van het 28e Proefschrift Nationale Wijnconcours 2016 is geëindigd.
Behalve mousserende wijnen maakt dit wijnhuis in Franciacorta ook een zeer fraaie rode wijn.
Cordelio staat voor alles: het is een voorbeeld van een goede structuur, harmonieuze, krachtige blend, met een groots textuur en een perfecte rondheid. Het heeft een houtrijping gehad van 16 maanden in nieuwe eikenhouten vaten, om vervolgens nog een 12 maanden op fles te laten rijpen vooraleer de wijn in de winkel komt.
De kleur is intens rood, met buitengewoon diepe granaattonen.
In de geur een intense en bijna explosieve boeket van rood rijp fruit, geuren van specerijen, hout en koffie en dat maakt het aromatische plaatje helemaal compleet.
De volle en droge smaak is goed in balans en de zuurgraad en tannines maken een perfecte combinatie.
Cordelio is een verrassend elegante wijn, met ongelooflijk fijne en ronde tannines, perfect voor de smaakpapillen met een zeer delicate sensatie.
Het komt tot uiting in een groots, aromatische finale afdronk.
Vignaruja Cannonau di Sardegna 2011
De wijnstokken komen van zand-kleibodem, wat resulteert in een stevige, maar frisse wijn.
De druiven worden eind september geoogst, wat in Sardinië laat is waardoor de sap extra geconcentreerd is.
De druivensoorten zijn Cannonau (90%) en Bovale (10%), typische Sardijnse druiven. Deze wijn heeft 8 maanden gerijpt in grote eiken vaten en daarna nog eens 6 maanden in temperatuur gecontroleerde inox vaten. Een complexe, volle wijn met goed geintegreerde tannines, wat resulteert in een volle rijpe wijn die ook zijn goede frisheid nog heeft.
Uitstekend met o.a. rood vlees, een goeie biefstuk of Osobuco.
Verrassende Wijnen
Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!
Oók zakelijk
Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven
Ontdek deze verrassende wijnen
Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.