Wijnbeleving

[:nl]Barbaresco DOCG 2009[:]

Druif 100% Nebbiolo

Streek Barbaresco, Piemonte

Beleving complexe geuren, bosfruit, kersen, drop, hints van koffie en zijdezachte tannines

Suggestie Wild, roodvlees, pittige rijpe kazen, stevige stoofschotels

voor € 25,95 p.s.

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Het verhaal achter
[:nl]Barbaresco DOCG 2009[:]

[:nl]Het wijnhuis The Vinum heb ik ontdekt op de Vinitaly beurs in Verona in 2017. Roberto Dragani en zijn colega’s stonden in de Bio hal en het etiket trok mijn aandacht. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam en uiteraard waren hun wijnen ook van uitmuntende kwaliteit.

Deze Barbaresco Bio is met de meest zorgvuldige arbeid en passie tot stand gekomen zonder ook maar enige bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De allerbeste druiven van elke wijnstok zijn hiervoor met de hand geplukt en na een vergisting van ongeveer 15 dagen is de wijn enkele malen geklaard zonder te filteren.

Daarna heeft de wijn een rijping gehad van maar liefst 36 maanden in nieuw en gebruikt Franse eikenhouten vaten van 30hl om zodoende de ongekende zachtheid van de wijn te krijgen. Vervolgens heeft het nog eens 12 maanden gerijpt op fles.

de geur is overweldigend; rijp zwart fruit zoals pruimen en kersen, specerijen van zoethout en koffie. De smaak is vol, met overrijp fruit, een lange complexe finale en zijde-zachte tannines.

Een topwijn zoals men nog zelden tegenkomt. Heerlijk met allerlei wildschotels, goed stuk vlees of rijpe pittige kazen, maar ook fantastisch na het eten bij de openhaard of houtkachel met je beste vrienden!

 

 

 

 [:]

Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster

Klantervaringen

"Mark heeft een fantastische Sardijnse wijnavond voor ons georganiseerd met een hoge kwaliteit aan wijnen en meer dan voldoende variëteit. De wijnen van Mark hebben een goede balans in prijs en kwaliteit."

Peter van Dijk

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.