Wijnbeleving
[:nl]Nero d’Avola Bio[:]
Druif 100% Nero d'Avola
Streek Sicilië Beleving Gedroogd rood fruit, droppig, mineralig, vol en fruitig Suggestie voorgerechten, gerijpte kazen, koude vleeswaren, wit vlees
Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!
Oók zakelijk
Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven
Het verhaal achter
[:nl]Nero d’Avola Bio[:]
[:nl]Gurrieri is een klein familiebedrijf en bevind zich in het zuid-oosten van Sicilië. Ze maken uitsluitend biologische wijnen en zijn ook gecertificeerd.
Dit mooie wijnhuis heb ik op de Vinitaly beurs in Verona ontmoet in 2017. Zij stonden in de Bio hal en was gelijk gecharmeerd van hun werkwijze en hun bijzondere wijnen.
Nero d’Avola, op Sicilië ook wel “Calabrese” genoemd, is al een zeer oud verbouwde Siciliaanse druivensoort. De druiven worden met de hand geplukt in de maand oktober. Na vergisting wordt de wijn 6 maanden gerijpt in roestvrij stalen vaten, om vervolgens nog eens 12 maanden te rijpen op fles vooraleer het verkocht mag worden.
De wijn heeft een dieprode kersenachtige kleur en vol van smaak met goede tannines, veel fruit en heel mooi in balans.[:]
Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster