Wijnbeleving
[:nl]Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC[:]
Druif 65% Corvina Veronese, 30% Rondinella, 5% Molinara
Streek Veneto Beleving geur van peer, wild bosfruit en een vleugje vanille, vol en zwoel Suggestie Rood vleesgerechten, pasta's, gerijpte kazen, stoofpotjes
Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!
Oók zakelijk
Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven
Het verhaal achter
[:nl]Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC[:]
[:nl]Azienda Clementi is weer zo’n klein wijnhuis waar ik zo van kan genieten. Alles wordt zelf gedaan en de hele familie werkt mee in het bedrijf.
Ik heb dit wijnhuis aanbevolen gekregen door een vriend van me. Hij was in die streek op vakantie en heeft bij Clementi een rondleiding gekregen en uiteraard de wijnen geproefd. Hij was zo enthousiast over hun wijnen dat hij mij inlichtte en zei dat het echt geweldige wijnen zijn. Ik heb een afspraak met ze gemaakt om ze op de Vinitaly van 2017 te ontmoeten en hun wijnen te proeven. Nu heb ik hun wijnen in huis en ben daar heel blij mee!
De droesem en de ongeperste schillen van de druiven van de geperste Amarone-wijn worden gebruikt voor het maken van de Ripasso. Dankzij het suikergehalte in de droesem van de Amarone, ondergaat de Classico Superiore een tweede vergisting. Dit proces gebeurt meestal in de lente. Daardoor is de Ripasso ook meestal hoger in het alcoholghalte dan de Classico Superiore.
Daarna wordt de wijn gedurende 15 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.
De wijn is heel vol en fruitig van smaak en met een zachte lange afdronk.
[:]
Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster