Wijnbeleving
Vignaruja Cannonau di Sardegna 2011
Druif Cannonau
Streek Mogoro, Sardinië Beleving Complex, vol, fraai verpakte tannines en een mooie afdronk Suggestie Risotto met wilde paddestoelen, ravioli gevuld met kaas, allerlei pizza’s (geen knoflook!), rood vlees, biefstuk, elke pasta met vleessaus of rijpe schapen- of koekaas.
Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!
Oók zakelijk
Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven
Het verhaal achter
Vignaruja Cannonau di Sardegna 2011
De wijnstokken komen van zand-kleibodem, wat resulteert in een stevige, maar frisse wijn.
De druiven worden eind september geoogst, wat in Sardinië laat is waardoor de sap extra geconcentreerd is.
De druivensoorten zijn Cannonau (90%) en Bovale (10%), typische Sardijnse druiven. Deze wijn heeft 8 maanden gerijpt in grote eiken vaten en daarna nog eens 6 maanden in temperatuur gecontroleerde inox vaten. Een complexe, volle wijn met goed geintegreerde tannines, wat resulteert in een volle rijpe wijn die ook zijn goede frisheid nog heeft.
Uitstekend met o.a. rood vlees, een goeie biefstuk of Osobuco.
Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster