Tip 1: Drink wijn niet te koud of te warm

Een wijn is namelijk op z’n best en op haar lekkerst bij de juiste temperatuur en uit het juiste glas. Rode wijn drink je net iets kouder dan kamertemperatuur (ca. 16 graden Celsius). Wit en Rosé drink je gekoeld, maar niet direct uit de koelkast. Te koud proef je bijna niks van de wijn. Als je hem een tijdje laat staan (een minuutje of tien) tot hij een graad of 8 tot 10 (Rosé) of zelfs 10 tot 12 (Wit) is, proef je meer en is hij veel beter en lekkerder. Het juiste glas is weer een beetje persoonlijk, maar in de regel: hoe groter het glas, hoe meer lucht bij de wijn kan komen en hoe lekkerder of beter hij is. Dit geldt overigens niet voor mousserende wijn. Om de bubbeltjes zo lang mogelijk in de wijn te houden drink je deze wijn juist uit een smal, hoog glas (flute). En dan nog al dat gedoe rond proeven: walsen, ruiken, nippen en door de mond laten gaan? Laat dat maar over aan mensen die dat echt willen. Voor de gewone wijndrinker is gewoon drinken en genieten genoeg.

Heb je nog advies nodig, aarzel niet om mij te mailen of te bellen.

Verrassende Wijnen

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Bekijk alle wijnen

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.