Tip 5: Wat doe je met een open fles?

Iedereen heeft dat wel eens; je hebt eters thuis en je weet nooit of je de volgende fles die je open maakt wel helemaal op gaat.
Tip om NOOIT te doen met een opengemaakte fles waar nog wijn inzit: ga hem niet vacuum trekken met zo’n vacuum-pomp!! Ten eerste helpt dat niet om de wijn langer goed te houden en ten tweede bereik je ermee dat je alle aroma’s die in de wijn zit eruit trekt met zo’n vacuum-pomp. Je zal zien dat de wijn meestal een flauwe, aroma- geur- en smaakloze substantie is geworden.
Het beste wat je kan doen is natuurlijk de fles leegdrinken op dezelfde avond, al is het als de gasten weer vertrokken zijn en je nog even na geniet met je partner van de avond en de wijn. Wanneer je daar geen zin meer in hebt of je zit al zo erg vol van alles, doe dan dezelfde kurk terug in de fles en zet de fles op een koele (donkere) plek. Witte- en Rosé wijn terug in de koelkast en rode wijn eruit laten. Hoeft ook niet meer te liggen, want dat heeft overigens geen zin meer. Dan kan je de wijn vaak nog best enkele dagen bewaren, al zal dat voor de meeste wijnliefhebbers niet van toepassing zijn, daar het restant de volgende dag meestal al op word gedronken.

Heb je nog advies nodig, aarzel niet om mij te mailen of te bellen.

Verrassende Wijnen

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Bekijk alle wijnen

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.