Tip 6: Onthoud het etiket!

Is dit herkenbaar voor iemand? je koopt een wijn en als de wijn op is gooi je de fles meestal in de glasbak. de wijn was wel of niet lekker maar je weet niet meer welke wijn het is, laat staan dat je weet hoe het etiket eruit zag. Vroeger gebeurde mij dat heel vaak. Ik kreeg een tip van mijn wijndocent. hij had destijds een boekje (een klein telefoonboekje van A t/m Z) en schreef elke keer als hij een wijn gedronken had, de naam van de wijn, de druivensoort(en), de herkomst en het jaartal op. Dus als de wijn bijv. uit de Médoc kwam, dan zette hij dat bij de letter M in het boekje. Ook als de wijn niet lekker was, dan schreef hij dat op, om te voorkomen dat hij diezelfde wijn weer zou aanschaffen. Ik ging nog een stapje verder en schreef er ook bij bij welk gerecht ik de wijn dronk. Echt super handig!! Dat boekje heb ik nog steeds, alleen tegenwoordig zet ik het in mijn smartphone en maak gelijk een foto van het etiket.
Dit is ook een manier om etiketten te onthouden en te weten waar ze vandaan komen. Bovendien bouw je zo een soort wijnbibliotheek op en zal je bijna nooit meer die wijn kopen die je destijds niet lekker vond.
Probeer het maar eens en je zal zien dat het je heel veel gepieker en tijd gaat schelen om de juiste wijn(en) te kiezen.

Heb je nog advies nodig, aarzel niet om mij te mailen of te bellen.

Verrassende Wijnen

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Bekijk alle wijnen

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.