[:nl]Veyovis Verdejo, Rueda, Javier Ruiz[:]

[:nl]Deze mooie witte wijn heb ik ontdekt tijdens een Spanje-proeverij in Amsterdam in 2017. De export manager stond daar met o.a. deze wijn. Ook heb ik de prachtige Iduna uit Toro via hem gevonden.

Bodegas Javier Ruiz maken uitsluitend zeer expressieve en hoogstaande kwaliteitswijnen en zijn bekend om hun terroir binnen de regio’s Rueda en Toro.

De Veyovis is gemaakt van 100% Verdejo, van 30 jaar oude wijnstokken die op zanderige bodems groeien.

De wijn heeft 3 maanden gerijpt “”Sur Lie”(op de droesem), waardoor het zijn frisheid en al z’n aroma’s heeft behouden.

Expressief in de mond, met zeer mooie zuren, rond en heel fris, wat resulteert in een lange en elegante afdronk.[:]

[:nl]Donna Grazia, Vino Bianco Bio[:]

[:nl]Gurrieri is een klein familiebedrijf en bevind zich in het zuid-oosten van Sicilië. Ze maken uitsluitend biologische wijnen en zijn ook gecertificeerd.

Dit mooie wijnhuis heb ik op de Vinitaly beurs in Verona ontmoet in 2017. Zij stonden in de Bio hal en was gelijk gecharmeerd van hun werkwijze en hun bijzondere wijnen.

Deze witte wijn is heel bijzonder en wel om het feit dat het gemaakt is van blauwe druiven. Van de druivensoorten Nero d’Avola en Frappato worden normalitair rode wijnen gemaakt, maar zij hebben er dus deze bijzondere witte wijn van geproduceerd.

De wijngaarden liggen op 290m hoogte waardoor de nachten, vooral in de wintermaanden, vrij koel zijn. De druiven worden met de hand geplukt zo eind september, begin oktober.

Donna Grazia, zoals deze wijn heet, rijpt 3 maanden in stalen vaten en vervolgens nog eens 3 maanden op fles.

Een zeer uitgesproken, maar uitermate vriendelijke en smaakvolle wijn en een absolute aanrader om te proeven!!

 [:]

[:nl]Pecorino Abruzzo DOC[:]

[:nl]Dit wijnhuis heb ik ontdekt op de Vinitaly beurs in Verona in 2017. Zij stonden in de Bio hal en het etiket trok mijn aandacht. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam en uiteraard waren hun wijnen ook van uitmuntende kwaliteit.

Deze witte wijn, gemaakt van de druivensoort Pecorino, is 100% biologisch en komt uit de provincie Marken, vlakbij de stad Pescara.

De kleur is strogeel en heeft geuren van rijp tropisch fruit, wat meloen en citroenpudding, gecombineerd met florale tonen van jasmijn en acacia op het einde.

Een zeer elegante wijn met in de smaak exotisch fruit en citroensmaken met accenten van gember en honing.

Een delicate mineraliteit in de afdronk.

Een zeer verfrissende en smaakvolle witte wijn.[:]

[:nl]Iduna Verdejo fermentado en barrica, Bodega Viñaguareña, Spanje[:]

[:nl]De eigenaar van deze Bodega heb ik ontmoet tijdens een proeverij in Amsterdam van Spaanse wijnen.

Toro is wel bekend om zijn voornamelijk rode wijnen van de Tempranillo-druif, maar bodega Viñaguareña produceert als een van de weinige deze zeer fraaie, houtgerijpte Iduna, gemaakt van de druivensoort Verdejo.

De wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud, de zogenoemde Centenarias. de vergisting gebeurt in Franse eiken vaten en na afloop van de vergisting ligt de wijn nog 5 maanden op zijn droesem (sur lie). Vervolgens wordt de wijn nog  7 maanden in nieuw Franse eikenhouten vaten bewaard om te rijpen, zonder de droesem te verwijderen. Dit om oxydatie tegen te gaan en al zijn aroma’s te behouden.

Heerlijke geurige neus met citrus, rijpe appels, cederhout. Weelderig. Mooie zuurgraad, gekonfijte citrusvruchten, vanille, nougat. Rijp en rijk en toch de opwekkende frisheid van de Verdejo-druif. Een absolute aanrader![:]

DOCG Lison Classico, Elusia

Dit wijnhuis maakt uitsluitend biologische wijnen van zeer hoge kwaliteit tegen een heel redelijke prijs.

Ik heb hun voor het eerst ontmoet tijdens een bio-proeverij in januari 2016 hier in Nederland en daarna hebben we een afspraak gemaakt op de Vinitaly in Verona een paar maanden later. Daar hebben zij een stand, en heb ik hun wijnen wederom geproefd en beoordeeld.

Zij maken zuivere, fijne maar vooral kwalitatieve witte- en rode wijnen van wijngaarden gelegen in het oosten van de Veneto, dus tegen de provincie Venezia aan.

De Lison Classico is een biologisch gemaakte witte wijn, strogeel van kleur met gouden tinten. Het bouquet is enorm rijk aan geuren van o.a. wilde bloemen, rijpe meloen en pepers.

In de mond een smakelijke, licht mineralige, maar vooral mondvolle wijn met een mooie lange afdronk.

Don Giovanni, Vermentino di Sardegna

Gemaakt van de druivensoort Vermentino, een typische Italiaanse druif.

De kleur is helder strogeel en in de geur o.a. rozemarijn, wat kenmerkend is voor de Vermentino-druif. Verder in de neus wat rijp witfruit.

De smaak is fris en zeer fruitig, maar met nog voldoende zuren om het geheel een aangename en mondvolle smaak te geven. De afdronk en de zuren zijn mooi in balans.

Ventomare, Malvasia/Chardonnay, Basilicata

[:nl]Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Deze blend van Malvasia en Chardonnay is heel verrassend, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.

De druivensoorten van Crocco groeien op de heuvels van Materane op 300 meter boven zeeniveau.

Deze wijn heeft geen houtrijping gehad, maar heeft enkele maanden in roestvrijstalen vaten doorgebracht. Hierdoor blijven vooral de natuurlijke aroma’s van de Malvasia en de Chardonnay bewaart, wat je ook direct opmerkt.

De kleur is strogeel. De wijn is aromatisch, met geuren van rijp fruit, zoals ananas en banaan.

In de smaak nog genoeg zuren waardoor wat de wijn droog maakt, zacht in de mond en ook nog een enorme frisheid. Kortom een zeer verrassende, maar fantastische droge frisfruitige wijn.[:en]Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Deze blend van Malvasia en Chardonnay is heel verrassend, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.

De druivensoorten van Crocco groeien op de heuvels van materane op 300 meter boven zeeniveau.

Deze wijn heeft geen houtrijping gehad, maar heeft enkele maanden in roestvrijstalen vaten doorgebracht. Hierdoor blijven vooral de natuurlijke aroma’s van de Malvasia en de Chardonnay bewaart, wat je ook direct opmerkt.

De kleur is strogeel. De wijn is aromatisch, met geuren van rijp fruit, zoals ananas en banaan.

In de smaak nog genoeg zuren waardoor wat de wijn droog maakt, zacht in de mond en ook nog een enorme frisheid. Kortom een zeer verrassende, maar fantastische droge frisfruitige wijn.[:]

Puistèris Semidano di Mogoro Superiore 2011

Het doet ons genoegen u te kunnen meedelen dat één van onze wijnen bij de top 8 van de beste wijnen in zijn prijsklasse van het 26e Proefschrift Wijnconcours is geëindigd.

De Puistèris is de topwijn van het huis Il Nuraghe op Sardinië. Gemaakt van 100% Semidano, een “eigen” druif van het huis. Alleen op Sardinië verbouwd en tevens alleen door Cantina Il Nuraghe.

De wijn heeft 3 maanden houtrijping gehad in 600 liter vaten, daarna nog eens 9 maanden in stalen vaten om vervolgens nog 2 maanden op fles te rijpen vooraleer de wijn op de markt mag komen.

De druiven komen van stokken die 30 tot 40 jaar oud zijn, waardoor de volheid goed tot zijn recht komt. De oogsttijd van deze wijn is half oktober, en maakt de wijn daarom een complexe, doch frisse, volle witte wijn met een hele lange, mooie afdronk. Een echte “gastronomische”wijn, fantastisch bij rijke visgerechten.

Anastasia Semidano di Mogoro 2013

De Semidano-druif is een druivenras dat uitsluitend op Sardinië wordt verbouwd, èn tevens alleen door Cantina Il Nuraghe. Dus men kan wel zeggen van een geheel “eigen druif”.

De oude en edele Semidano-druif groeit op de zanderige kustgrond en lager gelegen kleibodem.

Het is een levendige witte wijn waar de zuren goed uitgebalanceerd zijn en is zeer fris in de mond.

Zijn Mediterraanse geuren zijn gele bloemen, zoals de zonnebloem, terwijl delicate balsamico hints de geur verfraaien tezamen met subtiele geuren van geel rijp fruit.

Ajò Nuragus di Cagliari DOC

[:nl]Ajò betekent op Sardinië “Let’s go!” in het Italiaans “Andiamo”.

De wijnen van deze cantine  heb ik gevonden op een internationale wijnbeurs. Een jaar later ben ik naar Sardinië gegaan en heb hun productiemethode en hun wijngaarden goed bekeken.

De Nuragus is een oude Sardijnse druif die, samen met de Cannonau, symboliek staat voor de essentie van het eiland en de vinificatie ervan in al z’n geschiedenis en tradities.

De productie concentreert zich in de provincies van Cagliari en Oristano (98.5%).

De Nuragus is de meest productieve druivensoort van Sardinië en ook de meest verbouwde druivensoort van het eiland. Gerijpt in stalen vaten en daarna voor 60 dagen “Sur Lie”.

De druif laat zich laat rijpen, voornamelijk met matige temperaturen, en krijgt daardoor wijn met gemiddelde alcoholpercentages met droge, frisse en matige zuren. Hints van fruit met een witte kern, zoals groene appeltjes.

Een perfecte wijn als aperitief of met frisse salades en visgerechten zonder vettige sauzen.[:en]Ajò betekent op Sardinië “Let’s go!”

De wijnen van deze cantine  heb ik gevonden op een internationale wijnbeurs. Een jaar later ben ik naar Sardinië gegaan en heb hun productiemethode en hun wijngaarden goed bekeken.

De Nuragus is een oude Sardijnse druif die, samen met de Cannonau, symboliek staat voor de essentie van het eiland en de vinificatie ervan in al z’n geschiedenis en tradities.

De productie concentreert zich in de provincies van Cagliari en Oristano (98.5%).

De Nuragus is de meest productieve druivensoort van Sardinië en ook de meest verbouwde druivensoort van het eiland. Gerijpt in stalen vaten en daarna voor 60 dagen “Sur Lie”.

De druif laat zich laat rijpen, voornamelijk met matige temperaturen, en krijgt daardoor wijn met gemiddelde alcoholpercentages met droge, frisse en matige zuren. Hints van fruit met een witte kern, zoals groene appeltjes.

Een perfecte wijn als aperitief of met frisse salades en visgerechten zonder vettige sauzen.[:]

Verrassende Wijnen

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Bekijk alle wijnen

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.