Wijnbeleving
Ajò Nuragus di Cagliari DOC
Druif 100% Nuragus
Streek Mogoro, Sardinië Beleving De geur is fruitig met hints van groene appeltjes en de smaak is fris-droog, zacht, rond en met mooie frisse zuren. Suggestie Heerlijk met allerlei voorgerechten, schaaldieren en visgerechten, maar ook uitstekend als aperitief.
Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!
Oók zakelijk
Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven
Het verhaal achter
Ajò Nuragus di Cagliari DOC
[:nl]Ajò betekent op Sardinië “Let’s go!” in het Italiaans “Andiamo”.
De wijnen van deze cantine heb ik gevonden op een internationale wijnbeurs. Een jaar later ben ik naar Sardinië gegaan en heb hun productiemethode en hun wijngaarden goed bekeken.
De Nuragus is een oude Sardijnse druif die, samen met de Cannonau, symboliek staat voor de essentie van het eiland en de vinificatie ervan in al z’n geschiedenis en tradities.
De productie concentreert zich in de provincies van Cagliari en Oristano (98.5%).
De Nuragus is de meest productieve druivensoort van Sardinië en ook de meest verbouwde druivensoort van het eiland. Gerijpt in stalen vaten en daarna voor 60 dagen “Sur Lie”.
De druif laat zich laat rijpen, voornamelijk met matige temperaturen, en krijgt daardoor wijn met gemiddelde alcoholpercentages met droge, frisse en matige zuren. Hints van fruit met een witte kern, zoals groene appeltjes.
Een perfecte wijn als aperitief of met frisse salades en visgerechten zonder vettige sauzen.[:en]Ajò betekent op Sardinië “Let’s go!”
De wijnen van deze cantine heb ik gevonden op een internationale wijnbeurs. Een jaar later ben ik naar Sardinië gegaan en heb hun productiemethode en hun wijngaarden goed bekeken.
De Nuragus is een oude Sardijnse druif die, samen met de Cannonau, symboliek staat voor de essentie van het eiland en de vinificatie ervan in al z’n geschiedenis en tradities.
De productie concentreert zich in de provincies van Cagliari en Oristano (98.5%).
De Nuragus is de meest productieve druivensoort van Sardinië en ook de meest verbouwde druivensoort van het eiland. Gerijpt in stalen vaten en daarna voor 60 dagen “Sur Lie”.
De druif laat zich laat rijpen, voornamelijk met matige temperaturen, en krijgt daardoor wijn met gemiddelde alcoholpercentages met droge, frisse en matige zuren. Hints van fruit met een witte kern, zoals groene appeltjes.
Een perfecte wijn als aperitief of met frisse salades en visgerechten zonder vettige sauzen.[:]
Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster