Wijnbeleving

Ventomare, Malvasia/Chardonnay, Basilicata

Druif Malvasia en Chardonnay

Streek Basilicata

Beleving Aromatisch, droog, fris, rijp fruit en zacht

Suggestie Heerlijk als aperitief met een knabbeltje erbij, visgerechten, schaal-en schelpdieren, witvlees zoals een karbonade of een gegrild kippetje.

voor € 11,75 p.s.

Persoonlijke levering
Van wijnhuis tot uw voordeur
Bestel nu, betaal later
Uniek in Nederland
Groothandel voor Horeca
Wijn-spijsadvies
Niet goed? Andere fles!

Oók zakelijk

Groothandel voor Horeca
Levering aan bedrijven

Het verhaal achter
Ventomare, Malvasia/Chardonnay, Basilicata

[:nl]Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Deze blend van Malvasia en Chardonnay is heel verrassend, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.

De druivensoorten van Crocco groeien op de heuvels van Materane op 300 meter boven zeeniveau.

Deze wijn heeft geen houtrijping gehad, maar heeft enkele maanden in roestvrijstalen vaten doorgebracht. Hierdoor blijven vooral de natuurlijke aroma’s van de Malvasia en de Chardonnay bewaart, wat je ook direct opmerkt.

De kleur is strogeel. De wijn is aromatisch, met geuren van rijp fruit, zoals ananas en banaan.

In de smaak nog genoeg zuren waardoor wat de wijn droog maakt, zacht in de mond en ook nog een enorme frisheid. Kortom een zeer verrassende, maar fantastische droge frisfruitige wijn.[:en]Cantine Crocco is mij in het oor gefluisterd door een zeer goede kennis die daar in de buurt woont. Zij vertelde mij dat Cantine Crocco een klein maar zeer fraai wijnhuis is en naar verschillende landen in de wereld exporteert, alleen nog niet naar Nederland. Deze blend van Malvasia en Chardonnay is heel verrassend, maar wil, zoals altijd, hun werkwijze zien, evenals de wijngaarden. In het komende jaar ben ik van plan om naar Basilicata af te reizen en hun wijndomein te bezoeken en de wijze van productie te zien.

De druivensoorten van Crocco groeien op de heuvels van materane op 300 meter boven zeeniveau.

Deze wijn heeft geen houtrijping gehad, maar heeft enkele maanden in roestvrijstalen vaten doorgebracht. Hierdoor blijven vooral de natuurlijke aroma’s van de Malvasia en de Chardonnay bewaart, wat je ook direct opmerkt.

De kleur is strogeel. De wijn is aromatisch, met geuren van rijp fruit, zoals ananas en banaan.

In de smaak nog genoeg zuren waardoor wat de wijn droog maakt, zacht in de mond en ook nog een enorme frisheid. Kortom een zeer verrassende, maar fantastische droge frisfruitige wijn.[:]

Geniet,
Mark Mok
Master Winetaster

Klantervaringen

"Mark heeft een fantastische Sardijnse wijnavond voor ons georganiseerd met een hoge kwaliteit aan wijnen en meer dan voldoende variëteit. De wijnen van Mark hebben een goede balans in prijs en kwaliteit."

Peter van Dijk

Ontdek deze verrassende wijnen

Leveringscondities
Alle vermelde prijzen zijn per fles, inclusief 21 % BTW
Met dit assortimentsoverzicht is gepoogd u een zo groot mogelijke garantie te geven wat betreft continuïteit. Externe factoren kunnen echter leiden tot wijzigingen in prijs en oogstjaar.
Geleverde goederen zijn eerst na volledige betaling van de factuur eigendom van de koper. Tot dat moment blijven de goederen eigendom van Mok Wijnen.
Van eventuele schade of onvolledigheid dient bij aflevering direct melding te worden gemaakt.

Aanbiedingen en nieuws?

    Wijnrek (0)

    De juiste wijn gevonden? Voeg hem toe aan je wijnrek.
    Totaal: 0.00
    * Je hoeft niet direct af te rekenen. De factuur volgt na de bestelling per e-mail.
    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.